Изасланик председника Републике положио венац на Споменик Незнаном јунаку

Уторак, 23.4.2019 | Култура и традиција

Поводом 23. априла - Дана Војске Србије, изасланик председника Републике Србије генерални секретар председника Никола Селаковић, положио је данас уз највише државне и војне почасти венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали.

Поводом 23. априла - Дана Војске Србије, изасланик председника Републике Србије генерални секретар председника Никола Селаковић, положио је данас уз највише државне и војне почасти венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали, у пратњи заменика начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајора Петра Цветковића и начелника Управе за оперативне послове Генералштаба генерал-мајора Желимира Глишовића.

У спомен-књигу изасланик председника уписао је:

Испуњени поносом и поштовањем данас се сећамо јунаштва устаника, мудрости и храбрости књаза Милоша Великог и његових војвода. У томе налазимо надахнуће за све будуће изазове. Данас славимо Војску Србије на чијој моћи и снази почива снага Србије, мир и стабилност Балкана и сигурна будућност нашег српског народа. Колико је наша Војска јака, толико смо и као народ и као држава сигурни да је пред нама шанса за бољом будућношћу, јачом привредом и мирним окружењем за сву нашу децу!

Министарство одбране и Војска Србије обележавају Дан Војске Србије – 23. април, у знак сећања на Други српски устанак подигнут истог датума, на Цвети, 1815. године у Такову.

Повезане вести