ОБВТ ЛАЗАР 3

Пријем војника септембарске генерације на служење војног рока

Петак, 1.9.2017 | Актуелности

У центрима за обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу шестомесечно добровољно служење војног рока данас је почела септембарска генерација војника.

У центрима за обуку Војске Србије у Сомбору, Ваљеву и Лесковцу служење војног рока данас је почела септембарска генерација војника.

Млади војници од јутрос су почели да пристижу у касарне и пролазе кроз неколико тачака које их деле до задуживања војничке униформе, међу којима су и распоређивање у јединицу, лекарски преглед, разговор са психологом и војном полицијом, шишање, купање, задуживање опреме и смештај у просторијама касарне.

У наредних месец и по дана војници свих специјалности проћиће основну обуку током које ће се обучавати за руковање личним наоружањем, извођење основних тактичких радњи и поступака у борби, стећи основна знања о правилима и односима у војсци и унапредити своју физичку способност и издржљивост.

Служење војног рока траје шест месеци и обухвата тромесечну индивидуалну и специјалистичку обуку у центрима за обуку, а затим и колективну обуку и активно укључивање у живот и рад јединица Војске Србије до завршетка војног рока.

Повезане вести