Заједничка седница Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба

Понедељак, 16.12.2019 | Актуелности
Заједничка седница Колегијума министра одбране и проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије одржана је данас на Тари. Седницом је руководио министар одбране Александар Вулин.

На седници је разматрана реализација кључних активности Министарства одбране и Војске Србије и представљена анализа достигнутог степена развоја снага и способности за информациону безбедност и сајбер одбрану.

Војска Србије је, у 2019. години, опремањем новим средствима наоружања и војне опреме, модернизацијом постојећих средстава НВО, унапређењем обуке као и побољшањем материјалног положаја и животног стандарда својих припадника, значајно ојачала своје капацитете у свим сегментима, закључено је на заједничкој седници колегијума.

Оцењено је да војна неутралност Србије омогућава успешан развој партнерске сарадње са другим армијама у складу са националним и одбрамбеним интересима Србије, што је и убудуће чврсто опредељење.

Наредне тежишне активности биће на додатним реформама Војске Србије и развијању система одбране у складу са наређењима председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића са циљем даљег јачања оперативних способности Војске Србије и стандарда њених припадника, очувања мира и заштите безбедности свих грађана Републике Србије.

Повезане вести