Обележавање годишњице погибије потпоручника Борка Никитовића

Понедељак, 16.10.2017 | Актуелности

Полагањем венаца крај спомен-обележја у дворишту Основне школе „Петар Лековић“ у Пожеги данас је обележена годишњица погибије потпоручника Борка Никитовића припадника Гардијске бригаде.

Делегација Министарства одбране и Војске Србије коју је предводио заменик команданта Гарде пуковник Жељко Гавриловић, положила је данас, у дворишту Основне школе „Петар Лековић“ у Пожеги, венац крај спомен-обележја посвећеног пoтпоручнику Борку Никитовићу.

Венце су положили и чланови породице потпоручника Никитовића, представници Војне академије, Удружења палих бораца и општине Пожега.

На данашњи дан 1991. године потпоручник Никитовић погинуо је у Вуковару као припадник Гардијске бригаде. Указом председника СР Југославије постхумно је одликован Орденом за храброст.

Потпоручник Никитовић је рођен у Пожеги 9. јула 1968. године. Основну школу је завршио у Пожеги као најбољи ученик своје општине. Потом уписује Војну гимназију и завршава је четири године касније са просечном оценом 5,00. Војну академију завршава 1991. године, као први у рангу са просечном оценом 10,00.  

Повезане вести