Војска Србије наставља да води рачуна о стамбеним потребама својих припадника

Субота, 21.4.2018 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уручили су данас, у Великој ратној сали Старог генералштаба, кључеве 19 станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије.

Додељени станови су у Београду, Зрењанину, Бачкој Тополи, Панчеву и Крушевцу.

Према речима министра Вулина, од 2017. године до данас, Војска Србије је својим припадницима доделила 234 стана.

– Мимо тога, Фондо СОВО је решио стамбено питање за још 150 наших војних пензионера, а више од 400 наших припадника је кроз програм повољног кредитирања решило свој животни проблем. Војска Србије ће наставити да води рачуна о стамбеним потребама својих припадника и само као целина пакета, као целина побољшања квалитета живота и рада припадника Војске Србије, можемо да се надамо да ћемо имати много више заинтересованих да свој живот проведу у Војсци Србије, истакао је министар одбране.

Он је напоменуо да је потребно решити стамбено питање и питање посла и за породице наших припадника.

– Потребно је обезбедити и најбољу здравствену заштиту, нове и модерне системе наоружања, а патриотизам и љубав према домовини се у Војсци Србије никада и нису доводили у питање, закључио је министар Вулин.

Слободанка Николић, једна од добитница кључа свог новог стана на Бежанијској коси, није крила срећу јер је на овај дан чекала 28 година. Како каже и њена унука, студенткиња медицине је веома узбуђена због овог лепог догађаја.

Заставник Никола Бројчин чекао је стан 27 година.

– Добио сам стан на Бежанијској коси и веома сам задовољан. Хвала Министарству одбране и Војсци Србије што су мени и мојој породици омогућили да имамо стан и да не живимо више у туђим становима, рекао је заставник Бројчин.

За заставника Виктора Станковића ово је један од најбитнијих дана у животу.

– Захвалио бих људима који воде Министарство одбране и Војску Србије што су ми омогућили да решим стамбено питање. Верујем да ће у наредном периоду запослени у Министарству одбране и Војсци Србије брже решавати стамбено питање, јер сам ја чекао 20 година, истакао је заставник Станковић.

Повезане вести