Хуманитарна асистенција у Бујановцу

Уторак, 4.8.2015 | Државно партнерство са Охајом

Јуче су у Бујановцу почели радови на адаптацији предшколске установе „Наша радост“, у оквиру пројекта цивилно-војне сарадње „Хуманитарна асистенција“. Припадници Четврте бригаде Копнене војске и Националне гарде Охаја заједно ће до 20. августа изводити радове на...

Јуче су у Бујановцу почели радови на адаптацији предшколске установе „Наша радост“, у оквиру пројекта цивилно-војне сарадње „Хуманитарна асистенција“.

Припадници Четврте бригаде Копнене војске и Националне гарде Охаја заједно ће до 20. августа изводити радове на реновирању и обнови предшколске установе „Наша радост“ и Школе за основно музичко образовање „Бујановац“.

Почетку извођења радова присуствовали су пуковник Игор Авдић, начелник Одељења за цивилно-војну сарадњу Генералштаба Војске Србије и потпуковник Кори Шеј, шеф канцеларије за сарадњу у области одбране амбасаде САД у Београду.

Пројекат „Хуманитарна асистенција“ припадници Војске Србије и Националне гарде Охајо реализује од 2009. године, када су адаптиране основне школа у општинама Лапово и Сокобања, као и предшколске установе у Прокупљу. Током 2012. године, обновљена је основна школе у Краљеву.

Повезане вести