Војска Србије санира путну и водоводну инфраструктуру у поплављеним подручјима

Понедељак, 29.6.2020 | Цивилно-војна сарадња
Припадници Војске Србије су од избијања поплава изазваних обилним падавинама ангажовани на пружању помоћи становништву у најугроженијим подручјима широм земље.

Тренутно је приоритет ангажовања Војске Србије успостављање путне инфраструктуре до одсечених села и стварање услова за стабилно водоснабдевање грађана који су због прекида водоводне мреже остали без воде.

Инжињеријске јединице Војске Србије од данас изводе радове на водозахвату Рзиње у општини Ивањица, неопходне за успостављање нормалног водоснабдевања општине, и санацији бедема у водозахвату подно Јастрепца одакле се водом за пиће снабдева Прокупље. До нормализовања снабдевања водом, ауто-цистерне Војске Србије са пијаћом водом биће распоређене у Блацу, Ивањици и селима у околини Крушевца.

На санацији путева оштећених или потпуно уништених изливањем набујалих река, припадници Војске Србије су ангажовани у селу Вучак у општини Ивањица и у више села у општини Прокупље, док у Ариљу помажу у рашчишћавању наноса у поплављеним домаћинствима.

У досадашњем периоду, Војска Србије је била ангажована на ојачању насипа уз обалу реке Ибар, постављању тешког механизованог моста у општини Мали Зворник, водоснабдевању грађана Горњег Милановца, те дезинфекцији јавних површина и испумпавању воде из поплављених производних објеката у Трстенику.

Војска Србије је и овог пута међу првима притекла у помоћ грађанима погођеним поплавама и остаје спремна да до нормализације стања у најугроженијим општинама ангажује расположиву механизацију и људство.

Повезане вести