Честитка поводом Дана рода авијације

Четвртак, 1.8.2019 | Култура и традиција

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић упутио је честитку припадницима рода авијације поводом 2. августа – Дана рода.


ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА РОДА АВИЈАЦИЈЕ ПОВОДОМ 2. АВГУСТА – ДАНА РОДА


У име припадника Војске Србије и своје лично, припадницима рода авијације честитам 2. август – Дан рода. 

Тог дана 1893. године, Наређењем краља Александра I Обреновића, предвиђено је да се у свакој дивизији образују ваздухопловна одељења, прве ваздухопловне јединице у српској војсци. Традиционално је до 1941. године, свети Илија била слава свих пилота и летача.

Као елитни род у нашој Војсци потврдили сте вредност и перспективност рода авијације. Учешћем у многобројним међународним вежбама и разменом искустава са припадницима авијације других земаља, стекли сте богата искуства која Војску Србије сврставају на високу позицију на међународној сцени безбедности.

Ове године сте на најбољи начин показали професионализам током заједничког приказа способности Војске Србије и Министарства унутрашњих послова ''Одбрана слободе''. 

Уверен сам да ће опремање и модернизацијa авијације кроз увођење нових ваздухоплова, за вас бити додатни мотив да и даље професионално и стручно обављате све постављене задатке и оправдате поверење које уживате.

Честитам вам празник уз жељу да и даље успешно реализујете све постављене задатке.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић

Повезане вести