Обилазак Команде за обуку

Четвртак, 12.11.2020 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас Команду Команде за обуку у касарни „Топчидер“ у Београду.

Током обиласка, министру Стефановићу је о намени и мисији Команде за обуку, размештају и тежишним задацима за наредни период реферисао заменик команданта Команде за обуку бригадни генерал Јелесије Радивојевић.

Након разговора са најодговорнијим старешинама тог састава Војске Србије министар одбране је истакао да је за развој сваке војске веома важна стална обука, стално оспособљавање, обучавање и улагање у младе људе који постају кичма одбране наше земље. Веома је важно, додао је, да се у наредном периоду уложи више у капацитете сваког од центара за обуку, како би се припремали за све изазове које носи време и све циљеве, који нису ни лаки и једноставни, али који ће довести до даље професионализације и оспособљавања наше војске, али и стицања нових знања.

— То знање је потребно и за сложене борбене системе којима се војска опрема. Захваљујући председнику Александру Вучићу и ономе што је урађено у претходном периоду, ми данас можемо да кажемо да имамо снажнију војску, војску која има више ратне технике и више средстава за извршење свих потенцијалних задатака за заштиту наше земље — оценио је министар Стефановић.

Једна од важних гаранција снажне војске, према речима министра одбране, је и Команда за обуку, која пружа подршку свим јединицама, која у овом тренутку прима и велики број војника на добровољном служењу војног рока, затим све младе људе који из статуса војника прелазе у статус подофицира, као и све припаднике који се обучавају у наших 10 центара.

Министар Стефановић је истакао да ће се као министар одбране трудити да кроз материјалне ресурсе, улагања и кадровску попуну допринесе да припадници Војске Србије осете да имају пуну подршку, која ће значити и бољи статус, али и могућност да још ефикасније обављају своје редовне задатке.

Повезане вести