ОТВОРЕНО СПОРТСКО ПРВЕНСТВО ВОЈСКЕ СРБИЈE

Четвртак, 26.6.2008 | Спорт у Војсци

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош отворио је, у касарни „Књаз Михајло“ у Нишу, спортско првенство Војске Србије. На првенству, које ће трајати до недеље 29. јуна, учествују екипе Војне академије, Генералштаба ВС, Копнене војске, В и ПВО и Команде за обуку.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Здравко Понош отворио је, у касарни „Књаз Михаило“ у Нишу, спортско првенство Војске Србије. На првенству, које ће трајати до недеље 29. јуна, учествују екипе Војне академије, Генералштаба ВС, Копнене војске, В и ПВО и Команде за обуку.

Више од 400 такмичара, који су се међу 4.000 учесника квалификовали у предтакмичењима за учешће на првенству, током три дана надметаће се у седам спортских дисциплина.

– Спорт је умногоме исто што и добра војничка традиција, а то је надметање уз поштовање противника и поштовање правила. Очекујем да ћете се током првенства понашати као добри војници и добри спортисти, што су у ствари одлике витештва. Оваквим активностима најбоље се развија осећај припадности јединици и Војсци Србије и зато имајте на уму, док будете „падали у жар“ спортске борбе, да сте сви ви на првенству представници Војске Србије на шта можете да будете поносни. Организовањем спортског првенства враћамо се доброј традицији која је некада постојала у војсци и тако настављамо њене добре тековине – рекао је генерал Понош отварајући спортско првенство Војске Србије. 

У нишким касарнама одржаће се такмичења у стрељаштву и војном вишебоју, у просторијама ДИФ-а бориће се џудисти, мечеви у малом фудбалу и одбојци ће се одигравати у салама нишких школа, док ће атлетичари одмерити снагу на стадиону „Чаир“. Такмичење у оријентирингу биће организовано на Дивчибарама. 

Сва надметања на војном спортском првенству биће отворена за гледаоце, а посебну пажњу гледалаца сигурно ће привући учешће женских екипа у стрељаштву и оријентирингу.

Повезане вести