Анализа способности Команде за обуку и Територијалних снага

Петак, 23.2.2018 | Актуелности

Анализа функционалних способности Команде за обуку и оперативних способности Територијалних снага за 2017. годину одржана је данас у касарни „Топчидер“ у Београду.

Анализа функционалних способности Команде за обуку и оперативних способности Територијалних снага за 2017. годину, којом је руководио генерал-потпуковник Ђокица Петровић, одржана је данас у касарни „Топчидер“ у Београду.

Анализи су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима проширеног Колегијума, директор Инспектората одбране Министарства одбране генерал-мајор Горан Радовановић, команданти бригада и самосталних батаљона Команде за обуку, представници Министарства одбране и Војске Србије.

Најодговорније старешине Војске Србије и Команде за обуку разматрали су чињенице које су утицале на изградњу функционалних и оперативних способности, достигнућа у изградњи и проблеме који су утицали на унапређење функционалних и оперативних способности. Детаљно су разматране и мере за одржавање и унапређење стања у овој години.

Током анализе, додељено је признање најбољој јединици Команде за обуку у 2017. години. Прелазну заставицу најбоље јединице Команде за обуку генерал Петровић уручио је команданту Батаљона за обуку из састава Трећег центра за обуку мајору Милану Здравковићу. Проглашена је и најбоља чета, чуварска служба и најбољи спортиста.

Признање за најбољу чету уручено је мајору Дејану Ристићу, командиру Чете за обуку техничке службе Центра за обуку логистике, за најбољу чуварску службу старијем воднику прве класе Љубодрагу Арсовићу, командиру чуварске службе касарне „Аеродром“ у Сомбору, а заставнику Дејану Вукојевићу из логистичке чете Центра за обуку КоВ, уручено је признање за најбољег спортисту. 

Повезане вести