Примопредаја дужности заменика команданта ЗОК-а

Петак, 13.12.2013 | Актуелности

У касарни „Бањица“ данас је извршена примопредаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије. Уз присуство начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића, генерал-мајор Горан Радовановић предао je дужност бригадном генералу Славољубу Јанићијевићу. У

У касарни „Бањица“ данас је извршена примопредаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде Генералштаба Војске Србије.

Уз присуство начелника Генералштаба генерала Љубише Диковића, генерал-мајор Горан Радовановић предао je дужност бригадном генералу Славољубу Јанићијевићу.

Указом председника Републике Србије о постављењима на генералске дужности генерал Радовановић одлази на место директора Инспектората одбране.

Према речима начелника Генералштаба, генерал Радовановић је официр који је својим понашањем, радом и врло добрим резултатима рада дошао до нове дужности.

— Он је честит официр који је себе потврдио квалитетним обављањем свих дужности на којима је био. Првенствено, треба му одати признање за одличне резултате на месту заменика команданта Здружене оперативне команде, рекао је генерал Диковић.

Он је о генералу Јанићијевићу, такође, говорио као о официру који је успешно командовао на свим претходним дужностима.

— Говорим о официру с јасно дефинисаном визијом за остваривање циљева, и не сумњам да ће успешно реализовати идеје у Здруженој оперативној команди. Треба наставити даље с изграђивањем способности Команде, јер ово је добар тим који чине квалитетни људи и професионалци, истакао је начелник Генералштаба и пожелео генералима много успеха у даљем раду на новим дужностима.

Генерал Радовановић захвалио је присутнима на досадашњој сарадњи, и пожелео новом заменику команданта ЗОК-а успех у раду и подршку тима какву је он имао до данас. Генерал Јанићијевић рекао је да ће настојати да оправда указано поверење, и да му је част што је постављен на руководеће место једног од најбољих састава у Војсци Србије.

Повезане вести