Припадници Прве бригаде отпутовали у Украјину

Субота, 6.7.2013 | Обука

Четрдесет седморо припадника 11. пешадијског и 17. механизованог батаљона Прве бригаде отпутовало је данас у Међународни центар за мировне операције и безбедност (International Peacekeeping and Security Centre – IPSC) у украјинскoj области Јаворив, ради учешћа у мултинационалној вежби обучавања и вежби на терену под називом „Хитар трозубац 2013“ (Rapid Trident 2013).

Четрдесет седморо припадника 11. пешадијског и 17. механизованог батаљона Прве бригаде отпутовало је данас у Међународни центар за мировне операције и безбедност (International Peacekeeping and Security Centre – IPSC) у украјинскoj области Јаворив, ради учешћа у мултинационалној вежби обучавања и вежби на терену под називом „Хитар трозубац 2013“ (Rapid Trident 2013). Тема вежбе је „Одбрамбена операција“.

Припадници Прве бригаде чиниће окосницу Делта чете, мешовитог националног састава, којом ће командовати официр Војске Србије, и коју, поред два вода из Војске Србије допуњена припадницима оружаних снага Украјине, чине и по један вод из војски Грузије и Бугарске.

Осим припадника ВС, у вежби учествују и припадници оружаних снага Азербејџана, Бугарске, Грузије, Казахстана, Канаде, Молдавије, Немачке, Норвешке, Пољске, Румуније, САД и Украјине.

Испраћају наших војника на аеродрому Батајница присуствовали су командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић и начелник штаба Прве бригаде пуковник Ненад Сретеновић.

Припреме за учешће у мултинационалној вежби припадници Прве бригаде започели су у априлу. У Србију ће се вратити 20. јула.

Повезане вести