Честитке начелника Генералштаба поводом Дана обавештајне службе и Дана ВОА

Петак, 2.3.2018 | Активности НГШ

Поводом 5. марта – Дана Војнообавештајне агенције и обавештајне службе начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитку припадницима ове агенције и ове службе.

Честитка припадницима обавештајне службе


Припадницима обавештајне службе честитам 5. март – Дан службе.

Захваљујући високообразованом и професионалном кадру и извршавању веома одговорних и сложених мисија и задатака из вашег домена, допринели сте очувању угледа обавештајне службе.

Уверен сам да ћете унапређивањем рада на прикупљању и обради обавештајних података, према стандардима савремених служби, допринети напретку војне организације и опште безбедности система одбране.

Честитам вам Дан службе и желим пуно успеха у даљем раду.

Честитка припадницима Војнообавештајне агенције


Припадницима Војнообавештајне агенције честитам 5. март – Дан агенције.

Празник прослављате у знак сећања на доношење Уредбе о ђенералштабној струци 1884. године када је први пут у модерној Србији установљен Спољни одсек у оквиру Оперативног одељења, чији је задатак био да проучава земље и војске европских и суседних држава, пре свега њихову организацију, попуну, обученост, састав, размештај и устројство.

Верујем да ћете и у наредном периоду остваривати запажене резултате у извршавању веома одговорних и сложених задатака из надлежности обавештајног обезбеђења и тиме још више допринети унапређењу рада Агенције.

Уз честитке за празник желим вам успехе у даљем раду. 

Повезане вести