Обука резервног састава Прве бригаде

Понедељак, 16.6.2014 | Обука

Припадници Прве бригаде Копнене војске изводе ових дана обуку резервног састава механизованог батаљона из Сремске Митровице. Резервисти се обучавају за употребу наоружања и борбених возила којима располаже ова јединица, а гађања се реализују на аутоматском тенковском стрелишту „Орешац“.

Припадници Прве бригаде Копнене војске изводе ових дана обуку резервног састава механизованог батаљона из Сремске Митровице.

Резервисти се обучавају за употребу наоружања и борбених возила којима располаже ова јединица, а гађања се реализују на аутоматском тенковском стрелишту „Орешац“.

– Обуку смо конципирали тако да се за најкраће време добију најбољи резултати, односно да резервни војници употпуне своја знања и вештине у правилном руковању и одржавању наоружања и опреме – каже командант батаљона мајор Борислав Крњајић и додаје да је врло важна и изградња међусобног поверења и чврстине војног колектива.

Иако има мало несигурности и треме, возачи су врло добри, а нишанџије веома прецизне и на већим даљинама.

– Мислио сам да сам све заборавио, али када сам сео да возим, као да сам јуче био у војсци – каже резервни разводник Младен Петковић, возач борбеног возила пешадије БВП М80.

С некима од резервиста на обуци извођачи обуке из Прве бригаде срели су се недавно на савском насипу, када су, заједно са грађанима Сремске Митровице и волонтерима из свих крајева Србије, бранили град и околна села од набујале реке.

Повезане вести