Обука инжињеријских јединица 3. бригаде КоВ

Среда, 26.8.2020 | Обука
На полигонима Војске Србије и на тешко проходним путевима у Топличком крају у току је обука инжињеријских јединица 3. бригаде Копнене војске.

Реч је о разноликој и комплексној обуци током које се инжињеријскe јединице оспособљавају за извршавање инжињеријских и противинжињеријских дејстава.

После темељне теоретске наставе о експлозивима и безбедном руковању експлозивним материјама, реализује се практична обука на минско-експлозивним средствима где се стиче сигурност за рад са експлозивним материјама. На тај начин припадници инжињеријских јединица се припремају за сложенију обуку током које су предвиђене вежбе рушења елемената и материјала уз употребу бојевих минско-експлозивних средстава.

У исто време, у оквиру практичне обуке, инжињеријска радна група из путног вода ради на поправци путних комуникација које су оштећене током експлоатације и припрема их за коришћење у зимској сезони. Током реализације задатака припадници путног вода користе савремене инжињеријске машине, које поред унапређене безбедности и комфора за кориснике, омогућавају бржу и квалитетнију обуку и бољи квалитет израђених путних деоница.

Осим јединица Војске Србије, корисници путних комуникација које израђују и уређују инжињеријске јединице 3. бригаде КоВ свакодневно су и становници околних села у планинским пределима, којима су ови путеви jeдина доступна веза са градским срединама, те је њихова обука и ангажовање од вишеструке користи.

Повезане вести