Логоровање полазника Основног курса за подофицире

Петак, 21.8.2020 | Обука
На војном комплексу „Пасуљанске ливаде“ у току је завршно логоровање полазника 15. класе Основног курса за подофицире родова пешадије, артиљерије и оклопних јединица, који се обучавају и оспособљавају за командовање групом, тимом и одељењем.

У току досадашњег стручно-специјалистичког оспособљавања полазници су на полигонима, у кабинетима и на вежбалиштима у Центру за обуку Копнене војске стекли знања из предмета „Средства и опрема“, методски се оспособили за извођење обуке са војницима и професионалним војницима и реализовали сва припремна гађања из личног и наоружања рода.

На логорској просторији, будући подофицири реализују бојева гађања из наоружања рода, што представља практичну проверу успешности изведене обуке. У улози командира одељења до детаља прорађују тактичке супозиције примењујући сва раније стечена знања.

Један од циљева стационарног логоровања, уједно и најбитнији циљ читавог школовања будућих подофицира, је усвајање неопходних војно-стручних знања и вештина за правилно и сигурно командовање тактичким јединицама ранга одељења у извођењу основних тактичких радњи.

По завршеном логоровању, очекује их полагање завршног испита и одбрана стручних радова, након чега ће бити упућени на стажирање у јединице Војске Србије, што уједно представља последњу припрему за успешно обављање дужности по произвођењу у прве подофицирске чинове.

Повезане вести