Обука професионалних војника извиђачке специјалности

Среда, 12.8.2020 | Обука
На војном комплексу „Пескови“ и у касарни „Генерал Павле Јуришић Штурм“ у Пожаревцу изводи се обука професионалних војника из јединица Копнене војске, који се оспособљавају за обављање дужности у саставу извиђачких органа.

У току обуке која траје десет недеља реализују се садржаји из предмета средства и опрема, тактика специјалних дејстава и физичка обука. Програмом обуке предвиђено је да се професинални војници оспособе за руковање наоружањем и војном опремом који се налазе на употреби у извиђачким јединицама Војске Србије и да у потпуности овладају тактичким радњама и поступцима у оквиру специјалних дејстава.

Под будним оком инструктора из Центра за обуку Копнене војске, извиђачи су реализовали вежбе са минскоексплозивним средствима, сва програмска гађања из пешадијског наоружања, и увежбавали тактичке радње током кретања на непознатом терену уз оријентацију у простору и савлађивање различитих врста препрека.

У наредном периоду очекује их покретно логоровање где ће војници бити у прилици да примене стечена знања у решавању сложенијих тактичких ситуација које их могу очекивати током извођења борбених дејстава.

Повезане вести