Такмичење у војним вештинама

Уторак, 25.2.2020 | Обука
На војном комплексу „Пескови“ код Пожаревца одржано је такмичење у војним вештинама војника на служењу војног рока који су у децембру прошле године ступили у редове Војске Србије.

На тактичкој стази коју чини ватрена стаза и препреке, војници пешадијске специјалности су показали знања, вештине и брзину реаговања у примени тактичких радњи током кретања на непознатом терену, савлађивања природних и вештачких препрека и гађања.  

Такмичење је организовано на крају седмодневног стационарног логоровања, током којег је тежиште у обучавању било на реализацији тактичке обуке и бојевих гађања из личног и колективног наоружања.

Војници су се на логоровању обучавали за употребу митраљеза 7,62 мм M84 и аутоматског бацача граната БГА 30 мм М93, те увежбавали радње и поступке војника у одбрани у дневним и ноћним условима, правилно коришћење средстава за маскирање, кретање у борби и израду заклона.

По повратку са логоровања следи завршни део индивидуалне специјалистичке обуке — евалуација војника, када ће командири оценити њихову обученост за реализацију задатака.

Повезане вести