Ректор Универзитета одбране на Колегијуму начелника Генералштаба

Уторак, 24.12.2013 | Актуелности

На седници проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије, одржаној данас у касарни „Бањица 2“, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић представио је члановима Kолегијума Универзитет одбране, његову организацију и структуру, студијске програме, основне податке о раду и сарадњи с другим универзитетима.

На седници проширеног Колегијума начелника Генералштаба Војске Србије, одржаној данас у касарни „Бањица 2“, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић представио је члановима Kолегијума Универзитет одбране, његову организацију и структуру, студијске програме, основне податке о раду и сарадњи с другим универзитетима, као и визију ове високошколске установе.

Генерал Јевтић је посебно нагласио да је мисија Универзитета одбране да јачањем система образовања у Министарству одбране и Војсци Србије изгради идентитет професионалног официра — лидера, часног, оданог, оспособљеног и спремног за све интелектуалне и етичке изазове официрског позива у служби отаџбине, Републике Србије.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић захвалио је ректору Универзитета одбране на учешћу у раду Колегијума, првом од оснивања Универзитета, и предоченим предлозима за унапређење војног образовања. Истичући да је војно образовање и каријерно усавршавање официра важно питање, генерал Диковић је рекао да је Универзитет одбране веома значајна институција.

Повезане вести