Анализа оперативних способности Копнене војске

Среда, 19.2.2014 | Актуелности

У Дому Војске Србије у Нишу данас је одржана анализа оперативних способности Копнене војске за 2013. годину, којој су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума, команданти оперативних састава ВС, представници Министарства одбране и јединица ВС.

У Дому Војске Србије у Нишу данас је одржана анализа оперативних способности Копнене војске за 2013. годину, којој су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума, команданти оперативних састава ВС, представници Министарства одбране и јединица ВС. Анализом је руководио командант Копнене војске генерал-потпуковник Александар Живковић.

Најодговорније старешине Војске Србије и Копнене војске разматрали су чиниоце који су битно утицали на оперативне способности Копнене војске, позитивна достигнућа, проблеме и слабости, и предложили мере за одржавање и унапређење оперативних способности овог састава ВС.

У свом завршном обраћању, генерал Диковић одао је признање припадницима Копнене војске за резултате остварене у 2013. години. – Својим радом ви сте дали печат раду Војске Србије – закључио је генерал Диковић.

За најбољу јединицу Копнене војске проглашен је 21. пешадијски батаљон Друге бригаде из Рашке. Прелазну заставицу најбоље јединице генерал Живковић уручио је команданту батаљона потпуковнику Ђорђу Белићу.

Повезане вести