Генерал Цветковић са полазницима Основног командно-штабног курса

Среда, 28.11.2018 | Актуелности

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић обишао је данас на Војној академији полазнике 9. класе Основног командно-штабног курса.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић обишао је данас на Војној академији полазнике 9. класе Основног командно-штабног курса и пожелео им успешан завршетак оспособљавања на првом нивоу каријерног усавршавања официра по завршетку Војне академије. 

Истичући да је перманентно образовање припадника Министарства одбране и Војске најважнији предуслов за њихово напредовање у професионалној каријери, генерал Цветковић је подсетио да су некада официри били први по образовању у средини у којој су живели.

Класа која управо завршава први каријерни курс по завршетку Војне академије, после којег следе усавршавања на Командно-штабном и Генералштабном усавршавању школи и Високим студијама безбедности и одбране, спада у једну од најуспешнијих. Само неколико дана пред полагање последњих испита и коначни завршетак школовања могу се похвалити одличним успехом што јасно сведочи о њиховом изузетном залагању у савлађивању обимног теоријског и практичног програма и обиљу стеченог знања, неопходног на њиховим дужностима у јединицама Војске Србије.

Повезане вести