Генерал Драганић обишао ТРЗ Чачак и јединице у Горњем Милановцу

Среда, 9.7.2014 | Актуелности

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, са сарадницима, обишао је данас Технички ремонтни завод „Чачак“ и јединице Војске Србије размештене у гарнизону Горњи Милановац.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић, са сарадницима, обишао је данас Технички ремонтни завод „Чачак“ и јединице Војске Србије размештене у гарнизону Горњи Милановац.

У Техничком ремонтном заводу „Чачак“ генерала Драганића дочекао је заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Милосав Симовић, а о стању у Заводу, задацима и циљевима пројекотваним за 2014. годину реферисао је директор Завода потпуковник Срђан Петковић. Између осталог, потпуковник Петковић истакао је да ТРЗ „Чачак“ намерава да до краја године сертификује систем квалитета по стандарду СРПС ИСО 9001:2008 и настави са освајањем генералног ремонта тенка М84. Генерал Драганић је потом обишао Завод и стекао непосредан увид у капацитете ове установе Војске Србије.

У Горњем Милановцу, у касарни „Војвода Радомир Путник“, заменика начелника Генералштаба дочекао је командант Команде за обуку генерал-мајор Ђокица Петровић. О стању у својим јединицама, задацима и пројектованим циљевима реферисали су командант Центра за обуку везе и информатике потпуковник Недељко Планојевић и заменик команданта Првог складишног батаљона Централне логистичке базе мајор Мирослав Максимовић.

Генерал Драганић информисао припаднике Војске Србије у Чачку и Горњем Милановцу о актуелном стању, плановима, намерама и перспективама развоја Војске Србије.

О кључним питањима у областима за које су одговорни, припаднике ТРЗ „Чачак“ и гарнизона Горњи Милановац информисали су и начелници Управе за оперативне послове генерал-мајор Војин Ч. Јондић, Управе за телекомуникације и информатику бригадни генерал Предраг Симовић, Одељења за финансије пуковник Милош Милетић, затим представници Управе за људске ресурсе пуковник Милан Аксић, Управе за логистику пуковник Чедомир Дупор и Управе војне полиције пуковник Рајко Миловановић, као и главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић.

Повезане вести