Провера припремљености за свечаност уручења војних застава 72. бригади за специјалне операције и 63. падобранској бригади

Петак, 12.6.2020 | Актуелности
Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић присуствовали су данас провери припремљености за свечаност уручења војних застава поводом формирања 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде која ће бити одржана у недељу, 14. јуна 2020. године у Спомен-комплексу „Други српски устанак“ у Такову.

Министар Вулин и генерал Мојсиловић имали су прилику да се увере да је све спремно за  предстојећу свечаност, за коју се учесници интензивно увежбавају под будним оком команданта свечаности и ратног команданта 63. падобранске бригаде генерал-мајора Илије Тодорова. 
 
Застава 72. бригаде за специјалне операције биће уречена команданту јединице бригадном генералу Мирославу Талијану, који је био ратни заменик команданта Батаљона за противтеростристичка дејстава „Соколови“. Застава 63. падобранске бригаде биће уручена њеном команданту пуковнику Ненаду Зонићу, некадашњем члану ратне команде 63. падобранске бригаде. 

Свечаност у таковском спомен-комплексу обележиће дефиле 20 подешелона припадника и ветерана 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде, а моћи ће да се виде и налети ваздухоплова Војске Србије, падобрански скокови, као и приказ наоружања и војне опреме.
 
Грађани ће бити у прилици да свечаност прате у директном преносу на Првом програму Радио-телевизије Србије од 11 часова.

Повезане вести