Повређени припадници 21. батаљона везе стабилно и добро

Петак, 26.7.2019 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин обишао повређене војнике


Здравствено стање припадника 21. батаљона везе Копнене војске, повређених када се јуче у близини брда Пржар код Врања преврнуо аутобус приватног превозника којим су се враћали са редовног задатка, је стабилно и добро. Њих је данас обишао министар одбране Александар Вулин, заједно са командантом Копнене војске генерал-потпуковником Милосавом Симовићем и начелником Управе за војно здравство бригадним генералом Угљешом Јовичићем.

— На болничком лечењу у Војној болници Ниш примљено је 10 припадника Војске Србије. Ради се о пацијентима који су остављени на опсервацији због тога што природа њихових повреда то захтева. Од тога, двојица повређених имају теже повреде — фрактуре зглоба рамена. Амбулантно је, такође, прегледано и отпуштено на кућно лечење још 13 припадника Војске Србије, изјавио је начелник Сектора хируршких грана Војне болнице Ниш пуковник др сци. мед Небојша Ђенић.

Пуковник Ђенић је истакао да нема животно угрожених и да ће осим двојице теже повређених, који ће остати дуже на болничком лечењу, остали бити отпуштени на кућно лечење у току идуће недеље. У Војну болницу Ниш пацијенати су примљени јутрос и јуче у поподневним и вечерњим часовима, након што им је указана помоћ у Здравственом центру Врање.

— Морам да похвалим колеге из Здравственог центра Врање који су одлично и професионално одрадили свој посао, тако да су пацијенти примарно добро сагледани и збринути, а самим тим спремљени за ову евакуацију и наставак њиховог лечења — поручује пуковник Ђенић.

Командант 21. батаљона везе Копнене војске мајор Љубиша Пајић изјавио је да се повређени припадници тог батаљона добро осећају, да се здравствена заштита одвија по плану и да је нега са циљем њиховог опоравка максимална. Он је захвалио Војној болници Ниш и Здравственом центру Врање што су војницима указали неопходну медицинску помоћ.

Повезане вести