Честитке поводом војних празника

Петак, 8.11.2019 | Култура и традиција

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић упутио је честитке поводом Дана финансијске и грађевинске службе и 1. бригаде Копнене војске.


ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА ФИНАНСИЈСКЕ СЛУЖБЕ, ПОВОДОМ 8. НОВЕМБРА – ДАНА СЛУЖБЕ


У име припадника Војске Србије и своје лично, припадницима финансијске службе упућујем срдачне честитке поводом 8. новембра – Дана службе.

На данашњи дан пре 75 година, формирано је Финансијско одељење при Повереништву народне одбране, које је постало руководећи орган финансијске службе за целу НОВЈ, чије традиције настављате. 

Професионалним односом и одговорношћу према постављеним задацима из финансијског обезбеђења, успешно доприносите унапређењу услова за живот и рад команди и јединица, а самим тим изградњи оперативне способности Војске Србије. 

Честитам вам празник, са жељом да и убудуће успешном и квалитетном реализацијом задатака из области финансијског обезбеђења, дате пун допринос развоју ваше службе.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић



ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА ГРАЂЕВИНСКЕ СЛУЖБЕ, ПОВОДОМ 8. НОВЕМБРА – ДАНА СЛУЖБЕ


У име припадника Војске Србије и своје лично, припадницима грађевинске службе упућујем срдачне честитке поводом 8. новембра – Дана службе.

Ваш дан прослављате негујући традицију међународног дана урбанизма, који је Република Србија званично прихватила као Дан урбанизма. 

У протеклом периоду сте, захваљујући стручности и оспособљености, потврдили значај грађевинске службе у логистичкој подршци Војске Србије и система одбране у целини. 

Честитам вам празник, са жељом да и у наредном периоду успешном реализацијом постављених задатака допринесете развоју ваше службе.


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић



ЧЕСТИТКА ПРИПАДНИЦИМА 1. БРИГАДЕ КОПНЕНЕ ВОЈСКЕ, ПОВОДОМ 9. НОВЕМБРА – ДАНА БРИГАДЕ 


Поводом 9. новембра – Дана 1. бригаде Копнене војске, припадницима јединице упућујем срдачне честитке. 

Успешно чувате традицију јединице предвођене мајором Војиславом Бугарским која је пре више од једног века ушла у Нови Сад. Након тог догађаја уследило је отцепљење Срема, Баната, Бачке и Барање од Угарске и њихово присaједињење Србији.

Професионалним радом на одржавању и унапређењу оперативних способности и успешном реализацијом постављених задатака, потврђујете да сте један од ослонаца Копнене војске.

Уз честитке за празник, желим вам да и убудуће постижете запажене резултате и дате пун допринос унапређењу оперативне способности Војске Србије. 


НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА
ВОЈСКЕ СРБИЈЕ
генерал
Милан Мојсиловић

Повезане вести