Обилазак јединица Војске Србије ангажованих на пружању помоћи у Блацу и Прокупљу

Четвртак, 2.7.2020 | Цивилно-војна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас део јединица Копнене војске ангажованих на пружању помоћи угроженом становништву у отклањању последица поплава у Блацу и Прокупљу.

Генерал Мојсиловић је током обиласка имао одвојене сусрете са председником општине Блаце Миланом Ћурчићем и градоначелником Прокупља Александром Симоновићем, са којима је разговарао о ангажовању Војске Србије на санацији путних праваца и нормализацији водоснабдевања у овом крају.

У селу Попова у општини Блаце и прокупачким селима Доња и Горња  Бресница, начелник Генералштаба је обишао припаднике 310. инжињеријског батаљона који изводе радове на реконструкцији путева, уређењу речних корита, бедема и одводних канала, као и на санацији штете на приватним поседима. У Доњој Бресници, генерал Мојсиловић је присуствовао завршним радовима на изградњи моста „бејли“ којим су инжињерци Треће бригаде копнене војске премостили Бресничку реку и који ће мештанима овог краја омогућити везу ка граду.

Одајући признање припадницима Треће бригаде копнене војске за професионално извршавање задатака и несебично ангажовање на помоћи мештанима овог краја, начелник Генералштаба је истакао да ће Војска Србије наставити са ангажовањем људства и механизације до нормализације стања како у Топличком крају тако и у најугроженијим општинама широм Србије.

Након временских непогода које су почетком прошле недеље задесиле готово целу Србију, припадници Војске Србије су међу првима пружили помоћ угроженом становништву — у Ивањици, Ариљу, Блацу, Прокупљу, Крушевцу, Краљеву, Трстенику, Горњем Милановцу и Малом Зворнику, потврђујући тако спремност да се у кратком року ангажују на било којем делу територије када је помоћ грађанима најпотребнија.

Повезане вести