У Прокупљу завршен Основни курс за разминирање

Петак, 28.4.2017 | Обука

У касарни „Ратко Павловић Ћићко“ у Прокупљу данас је завршен Основни курс за разминирање, који је похађало је 17 официра и подофицира Војске Србије.

У касарни „Ратко Павловић Ћићко“ у Прокупљу данас је завршен Основни курс за разминирање, који је почео 6. априла ове године.

Основни курс похађало је 17 официра и подофицира Војске Србије, а обуку је изводио инструкторски тим из Европске команде Оружаних снага САД.

Полазници курса стекли су знања о опреми и средствима која се користе за разминирање, а током курса изведене су и две вежбе са бојним минско-експлозивним средствима на полигонима „Стражава“ и „Микуловац“ у околини Прокупља.

Циљ овог курса био је да се полазници упознају са основама хуманитарног разминирања и начином коришћења опреме за разминирање, коју су донирале Оружане снаге САД.

Додели сертификата су присуствовали потпуковник Кори Шеј, шеф канцеларије за сарадњу у области одбране амбасаде САД у Београду, пуковник Слађан Стаменковић, начелник штаба Треће бригаде Копнене војске и потпуковник Драган Миленков командант 310. инжињеријског батаљона.

Током 2018. године, планирана је реализација још два курса како би припадници Војске Србије усавршили своја знања и изводили обуку за хуманитарно разминирање, у складу са међународним стандардима.  

Повезане вести