Завршне припреме тенкиста за Међународне војне игре

Среда, 26.7.2017 | Обука

Припадници Војске Србије обављају последње припреме на руским борбеним возилима за предстојеће надметање у најатрактивнијој дисциплини Међународних војних игара – „Тенковском биатлону“.

Припадници Војске Србије који ће бранити боје наше земље на предстојећим Међународним војним играма у Руској Федерацији, на полигону „Алабино“ недалеко од Москве обављају последње припреме на руским борбеним возилима за предстојеће надметање у најатрактивнијој дисциплини игара – „Тенковском биатлону“.

Двонедељни „Тенковски биатлон“ почиње у суботу, уз очекивано учешће 19 земаља. Жребом је одлучено да наши тенкисти прву трку возе у недељу, када ће наспрам себе имати екипе Руске Федерације и Киргизије.

Пет тенковских посада Војске Србије ће интензивно тренирати до почетка такмичења, а вођа тенковске екипе потпуковник Саша Тодоров, оцењује да је морал наших такмичара на завидном нивоу.

Поред учешћа на „Тенковском биатлону“, на овогодишњим Међународним играма екипа Војске Србије, предвођена потпуковником Мирославом Јовановићем, учествоваће и у дисцилини „Пољска кухиња“.

Повезане вести