Oтворено Спортско првенство Генералштаба

Понедељак, 29.5.2017 | Спорт у Војсци

Данас је у касарни „Дедиње“ у Београду свечано отворено Спортско првенство Генералштаба Војске Србије, коме су присуствовали представници управа и јединица непосредно потчињених Генералштабу.

Након интонирања државне химне и подизања заставе, добродошлицу такмичарима пожелео је командант Гарде генерал-мајор Миломир Тодоровић, чија јединица је носилац организације овогодишњег такмичења.

Првенство је отворио начелник Управе за оперативне послове Генералштаба бригадни генерал Душко Жарковић, који је том приликом нагласио значај физичке припремљености за укупне оперативне способности Војске Србије.

Он је напоменуо да учешће на првенству Генералштаба представља селекцију и показаће који су појединци и екипе психофизички најбоље припремљени и који ће спортисти стећи право да учествују у екипи Генералштаба Војске Србије на предстојећем нивоу такмичења – првенству Војске Србије.

Петодневно такмичење се реализује у седам дисциплина — војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу, атлетици, футсалу, одбојци и џудоу — на теренима Војне академије, Војне гимназије, стрелишту „Бубањ поток“ и у Кошутњаку. 

Повезане вести