Пријем најмлађих потпоручника у јединицама Војске Србије

Понедељак, 10.9.2018 | Актуелности

У командама оперативних састава Војске Србије и организационим целинама Генералштаба данас су организовани cвечани пријеми за најмлађе официре Војске Србије, који су у суботу промовисани у чин потпоручника.

Уз честитке за успешно завршено школовање и добродошлицу у јединице, команданти и начелници представили су потпоручницима организацију, мисије и задатке састава којим командују. Младим официрима предочена су и права, обавезе и задаци који их очекују по пријему у јединице.

У Команди Копнене војске у Нишу, у присуству дела старешина команде и потчињених јединица, најмлађим потпоручницима обратио се командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић. Генерал Симовић је, уз честитке на првим официрским чиновима, младим потпоручницима распоређеним у јединице Копнене војске поручио да раде часно, искрено и поштено, и са пуно љубави према отаџбини и војничкој професији.

Пријем за потпоручнике који официрску каријеру започињу на почетним дужностима у јединицама Ратног ваздухопловства и ПВО уприличен је у Дому ваздухопловства у Земуну. Новопроизведене официре примио је командант РВ и ПВО бригадни генерал Душко Жарковић са сарадницима. Упознајући их са структуром и задацима овог вида Војске Србије генерал Жарковић им је пожелео срећу на првим дужностима.

Пријем за најмлађе официре у касарни „Топчидер“ уприличио је командант Команде за обуку генерал-потпуковник Ђокица Петровић, са члановима свог Колегијума. Генерал Петровић их је упознао са мисијом, задацима, организацијско- формацијском структуром и размештајем Команде и јединица Команде за обуку изразивши задовољство што су најмлађе колеге постављене на „праве војничке дужности“ у лепим гарнизонима где ће, савлађујући препреке у свакодневном животу и раду, израсти у одличне руководиоце.

У касарни „Дедиње“ у Београду, најмлађе гардијске официре примио је начелник штаба Гарде пуковник Ћиро Милошевић који им је, уз добродошлицу, поручио да од њих очекује да оправдају поверење које су завредили избором у ову елитну јединицу Војске Србије.

Потпоручнике распоређене на почетне дужности у Централну логистичку базу примио је командант те јединице бригадни генерал Петар Латковић, док је најмлађе официре распоређене у Бригаду везе и Центар за командно-информационе системе и информатичку подршку примио пуковник Миле Витезовић из Управе за телекомуникације и информатику Генералштаба пуковник Миле Витезовић.

Повезане вести