Обука у јединицама војне полиције

Среда, 7.10.2020 | Обука
Примењено физичко вежбање у командама, јединицама и установама Војске Србије представља један од облика физичке обуке, који за циљ има развој и одржавање физичких способности неопходних за успешно извршавање додељене мисије и задатака.

Изводи се у месту, покрету, за време превожења и у свим другим условима у којима се могу наћи јединице, а приликом реализације максимално се користе објекти на земљишту, приручна средства и вежбалишта. 

Примењено физичко вежбање је саставни део обуке и професионалних припадника батаљона војне полиције из састава Копнене војске, који осим садржаја који се изводе у другим јединицама, реализују и специфичне, као што је борење. У оквиру овог облика физичке обуке значајно место заузима и вежбање под оптерећењем, које се изводи ради подизања физичких способности на ниво неопходан за извршавање специфичних и најтежих задатака у миру и рату.

Реализацијом часова примењеног вежбања, у униформи и са пуном опремом, војни полицајци осим високе физичке способности стичу и самопоуздање за реализацију физички изазовних војнополицијских и послова опште безбедности.

Повезане вести