Војска Србије је показала да брине о својој земљи и свом народу

Субота, 22.12.2018 | Актуелности

Министар одбране Александар Вулин и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић уручили су данас кључеве од станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије у београдском Дому Војске.

Министар Вулин: Војска Србије је показала да брине о својој земљи и свом народу

Министар одбране Александар Вулин и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић уручили су данас кључеве од станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије у београдском Дому Војске.
 
Министар Вулин је, након свечаности доделе кључева, истакао да је Војска Србије институција у нашем народу на коју сви могу да се ослоне и која је показала да брине о својој земљи и свом народу.
 
- Исто тако, Влада Републике Србије и врховни командант Александар Вучић брине о својој војсци и брине о сваком њеном припаднику. И данашња подела станова је наставак бриге о човеку. Војску Србије чине обучени, мотивисани и, морају бити, и задовољни припадници – нагласио је министар Вулин.
 
 Према његовим речима, свако ко веже своју судбину за Војску Србије и уопште за безбедносни сектор може да рачуна да ће држава водити рачуна и бринутио њему.
 
- Свако ко приступи Војсци Србије треба да зна да ћемо бринути о њему, од његовог школовања, радног места, решавања стамбеног питања, лечења, па чак и смештаја у старости. То треба да зна сваки припадник Војске Србије, као и чланови његове породице. Систем који је намерно и плански урушаван је систем који ћемо сада поново успоставити, систем који на првом месту, брине о човеку – рекао је министар Вулин.

Војска Србије, закључио је министар одбране, је у свим овим тешким данима за нама показала да је у стању да обезбеди мир, да обезбеди ред, да сачува наш начин живота и да буде одвраћајући фактор за свакога ко би помислио да са Србијом може да се решава било шта путем силе.
 
Међу онима који су данас добили кључеве од станова је и заставник Дејан Стаменковић из Ниша, запослен на нишком војном аеродрому.
 
 - После 30 година добио сам стан у коме ћу живети са породицом. Стан је по структури двособан, сређен је и ја сам веома задовољан – рекао је заставник Стаменковић.

Стамбено питање је данас је, после две деценије чекања, решио и потпуковник у пензији Милан Ивичић из Лесковца, који је, такође, добио двособан стан у Нишу.

- Од 1999. године сам без стана, а што је још важније, после тачно 50 година, враћам се у свој родни град – истакао је Ивичић додајући да је задовољан и станом и његовом локацијом.
 
Са кључевима од свог стана данас је пут Краљева отишла и војни службеник Драгана Васиљевић запослена у Лађевцима.
 
- На данашњи дан сам решила велику ствар у животу – стамбено питање за себе и своју породицу. Презадовољна сам и овим путем бих захвалила и министру одбране и Министарству одбране и Војсци Србије – наглашава она додајући да је на стан чекала више од три деценије.

Повезане вести