Завршне припреме за REGEX 18

Петак, 12.10.2018 | Обука

Последња припремна радионица зa мултинационалну командно-штабну вежбу подржану рачунарским симулацијама „REGEX 18“ реализује се ове недеље у Центру за обуку путем симулација у београдској касарни „Бањица 2“ .

Припадници вежбајуће команде мултинационалне бригаде завршавају последње припреме и обуку у коришћењу симулационог софтвера, док инструктори и руководство разрађују супозиције и инциденте који ће бити прави изазов за припаднике вежбајуће бригаде.

„REGEX 18“ представља заједничку обуку војних, цивилних и полицијских структура за учешће у мултинационалним операцијама подршке миру под мандатом Уједињених нација и извешће се од 15. до 19. октобра у просторијама Центра за обуку путем симулација. Циљеви обучавања, које се изводи по НАТО стандардима и процедурама, фокусирани су на унапређење способности штабних официра команде бригаде за командовање и контролу снага у операцији у мултинационалном окружењу и унапређење интероперабилности.

На „REGEX 18“, oсим припадника Војске Србије, учествоваће припадници Специјалне антитерористичке јединице МУП-а, представници међународних организација (Канцеларија УН у Београду, Уницеф, УНХЦР, ОЕБС, Међународни комитет Црвеног крста), Комесаријата за избеглице, Црвеног крста Србије и око 60 припадника оружаних снага из 17 земаља.

Превасходни циљ учешћа Војске Србије у Иницијативи REGEX је развој интероперабилности у области обуке и развој способности за планирање заједничких вежби са оружаним снагама земаља региона и другим чланицама НАТО-а и Програма Партнерство за мир. 

Повезане вести