Сусрет с командантом Кфора

Среда, 3.7.2019 | Међународна сарадња

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић састао се данас у Београду са командантом Кфора генерал-мајором Лоренцом Д'Адаријом.

Током састанка, разговарало се о актуелној безбедносној ситуацији на Косову и Метохији и активностима које се предузимају у циљу праћења ситуације на терену и очувања и унапређења мира и безбедности на простору јужне српске покрајине.

Генерал Мојсиловић је подсетио да Војнотехнички споразум, као и остали потписани споразуми са Кфором, не препознају друге стране осим снага безбедности Републике  Србије и Кфора. Нагласио је да се непоштовање процедура које дефинишу поступање страна потписница споразума негативно одражава на укупну безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, што доприноси осећају несигурности грађана. 

Још једном је истакао да је Кфор једина легитимна оружана формација на Косову и Метохији и да је као такав најодговорнији за безбедност становништва на целокупном простору Аутономне Покрајине Косова и Метохије, а посебно неалбанског становништва на Северу.

Повезане вести