Обележен Дан Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“

Уторак, 1.7.2014 | Актуелности

У Батајници је данас свечано обележен Дан Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ – 1. јул и 98 година од оснивања Аеропланске радионице на Крфу. Свечаности су, осим запослених, присуствовали и командант Ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Ранко Живак, представници Министарства одбране, Војске Србије, предузећа и пословних сарадника.

У Батајници је данас свечано обележен Дан Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ – 1. јул и 98 година од оснивања Аеропланске радионице на Крфу.

Свечаности су, осим запослених, присуствовали и командант Ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Ранко Живак, представници Министарства одбране, Војске Србије, предузећа и пословних сарадника.

Директор Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“ пуковник Деспот Јанковић подсетио је том приликом на историју Завода, тешке тренутке током пословања, велику посвећеност послу и пожртвованост радника. Он је истакао и достигнућа у односу на претходни јубилеј.

– Посебно бих навео наш значајан допринос за време ангажовања јединица ВиПВО у помоћи и спасавању становништва угроженог зимским непогодама и скорашњим поплавама, у одржавању исправности и оправкама хеликоптера Војске Србије. Недавно смо подмладили тим, и заједно ћемо успешно испуњавати радне задатке и стварати бољу будућност за Завод. Пожелео бих свима вољу да се боре, снагу да издрже и веру да ће успети у испуњењу задатака, рекао је пуковник Јанковић

После званичног обраћања команданта Завода, уручене су награде истакнутим појединцима колектива и захвалнице пословним сарадницима.

Повезане вести