Обилазак припадника 63. падобранске бригаде

Петак, 8.5.2020 | Из јединица
Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас припаднике 63. падобранске бригаде на војном аеродрому „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу, где су присуствовали извођењу падобранске обуке.

Командант 63. падобранске бригаде пуковник Ненад Зонић реферисао је о реализацији више падобранске обуке у тој бригади, након чега је приказано десантирање падобранаца из авиона Ан-26 уз коришћење десантних и специјалних падобрана.

Министар Вулин је истакао да је 63. падобранска бригада једна од најелитнијих јединица наше војске, чији су припадници и за време ванредног стања, не само радили оно што им је дато и стављено у задатак, већ су се непрекидно припремали и обучавали.

— Присуствујемо највишем облику падобранске обуке и видимо да су сви ови људи спремни, сигурни и способни, опремљени и сасвим у стању да испуне било који задатак који се стави пред њих. Захваљујући одлуци врховног команданта Војске Србије и његовом наређењу, 63. падобранска је поново бригада и очекујемо да ћемо процес њеног преформирања завршити веома брзо на понос и војске и Србије — нагласио је министар Вулин.

Током обиласка је приказано извођење вишe падобранскe обукe, рад на земаљском делу обуке у падобранском хангару, као и извршење падобранског скока десантним падобраном са висине од 600 метара.

Повезане вести