Обележен Дан војне полиције

Среда, 14.9.2016 | Култура и традиција

Свечаним пријемом у Великој ратној сали у Старом генералштабу данас је обележен Дан војне полиције – 14. септембар.

Скупу су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић са члановима колегијума, саветник председника Републике Србије Милорад Симић, чланови колегијума министра одбране, припадници Министарства одбране и Војске Србије, представници Министарства унутрашњих послова и бројни гости.

Честитајући празник свим припадницима, начелник Управе војне полиције пуковник Рајко Миловановић је истакао да је  војна полиција била и остала елитни део војске, пре свега због специјалних задатака и послова које њени припадници извршавају. 

– Данас је војна полиција савремен, добро опремљен, врхунски обучен и препознатљив део Војске Србије који, извршавајући сложене задатке, даје пун допринос очувању и унапређењу оперативних и функционалних способности Војске Србије и Министарства одбране. Припадници војне полиције остварују запажену улогу у мисијама Војске Србије, посебно у заједничком ангажовању са припадницима МУП-а на обезбеђењу државне границе са Македонијом и Бугарском, као и у мултинационалним операцијама одржавања мира у свету, рекао је пуковник Миловановић и додао да овлашћена лица те јединице остварују добре резултате у извршењу свих поверених задатака.

Говорећи о приоритетним правцима развоја војне полиције, начелник Управе је најавио достизање веће оперативности и ефикасности у раду јединица и органа, као и јачање безбедности јединица и установа Министарства одбране и Војске Србије, али и развој међународних партнерских односа и унапређење образовања и опремање савременим техничким средствима.

– За постигнуте резултате посебну захвалност дугујемо свим организационим целинама Министарства одбране и Војске, Министарству унутрашњих послова и правосудним органима, рекао је Миловановић и изразио уверење да ће време које долази донети даље унапређење сарадње са тим институцијама.

За успешну сарадњу и пружену подршку у реализацији задатака, поводом Дана војне полиције, на свечаности су додељене захвалнице заслужним институцијама, јединицама Министарства унутрашњих послова и привредним друштвима.

Повезане вести