Тренажна гађања циљева у ваздуху

Уторак, 8.9.2020 | Обука
Припадници артиљеријско-ракетних јединица реализују на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ тренажна гађања на циљеве у ваздушном простору из „стреле 2М“ и преобуку јединица и гађања из система ПАСАРС.

Обука се реализује у оквиру припрема за контролно-тренажна гађања, након чега следе бојева гађања на полигонима „Пасуљанске ливаде“ и „Никинци“.

На лаком преносном ракетном систему малог домета „стрела 2М“ реализује се обука за дејствовање на стварни циљ, док је на хибридном артиљеријско-ракетном систему ПАСАРС, који је средство у развоју, у току преобука јединица пред увођење средства у наоружање Војске Србије.

Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас реализацији обуке на аеродрому у Батајници и том приликом истакао да се Војска Србије увек припрема и да сваког дана неки од наших припадника изводе обуку, у складу са плановима и потребама наше војске.

Војска Србије, како је нагласио министар одбране, опрема се новим наоружањем и новим средствима, усваја најновија знања и учи од других.

— Војска Србије не губи ни једну своју способност и ништа што је у нашем арсеналу није вредно бацања. Све може бити искоришћено и све може бити унапређено и све служи сврси у Војсци Србије — закључио је министар Вулин.

Повезане вести