Генерал Мојсиловић са припадницима 204. ваздухопловне бригаде на Батајници

Четвртак, 15.11.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић са сарадницима данас је обишао 204. ваздухопловну бригаду на аеродрому Батајница.

Том приликом заменик команданта 204. ваздухопловне бригаде пуковник Саша Мијаиловић известио је начелника Генералштаба о стању у бригади, која је задужена за контролу и заштиту ваздушног простора Републике Србије, непосредну ватрену подршку снагама копнене војске, превожење и транспорт ваздушним путем, трагање и спасавање, извиђање и летачку обуку.

После реферисања заменика команданта бригаде, генерал Мојсиловић је обишао тренажер за авион МиГ-29, хангар за школски авион В-54 ласта и хеликоптере, хангаре за авионе МиГ-29 и Супергалеб Г-4, а обишао је и дежурну јединицу ловачке авијације у систему противваздухопловне одбране.

Уз похвале за учешће 204. ваздухопловне бригаде на вежби „Век победника 1918-2018“, генерал Мојсиловић је у разговору с припадницима бригаде истакао да је Војска Србије приказаним на вежби доказала да у њу вреди улагати. Начелник Генералштаба је најавио даље побољшање услова рада и стандарда припадника Војске Србије, уз напомену да јединица већ треба да се припрема за пријем летелица које следеће године стижу у наше ваздухопловство.

Повезане вести