Ангажовање српског официра у војној операцији поморских снага ЕУ у Сомалији

Уторак, 1.4.2014 | Актуелности

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић примио је капетана Милисава Мијића који се од сутра ангажује у војној операцији поморских снага Европске уније u Сомалији (EU NAVFOR Somalia — Operation Atalanta). Пријему су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде бригадни генерал Славољуб Јанићијевић и начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Јовица Драганић примио је капетана Милисава Мијића који се од сутра ангажује у војној операцији поморских снага Европске уније u Сомалији (EU NAVFOR Somalia  — Operation Atalanta).

Пријему су присуствовали заменик команданта Здружене оперативне команде бригадни генерал Славољуб Јанићијевић и начелник Центра за мировне операције пуковник Миливоје Пајовић.

Капетан Милисав Мијић биће ангажован као штабни официр на грчком броду „Psara“.

Припадници ВС отпочели су ангажовање у овој мисији, обуком два официра речних јединица на француском броду „Ф 730 Флореал“, од 21. октобра до 23. новембра 2011. године, а тренутно су поред капетана Мијића, у водама Индијског океана  ангажована још два официра— један на француском, а други на немачком броду.

Такође у оквиру мисије три припадника Војске Србије су ангажована на штабним дужностима у Оперативној команди мисије у Нортвуду код Лондона.
 

Повезане вести