Представљен нови изасланик одбране Републике Словачке

Среда, 8.8.2018 | Међународна сарадња

У Министарству одбране и Генералштабу Војске Србије данас је представљен новоименовани изасланик одбране Републике Словачке у Београду потпуковник Иван Улични.

Начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Илија Тодоров разговарао је данас, у касарни „Бањица 2“ у Београду, са одлазећим изаслаником одбране Републике Словачке у нашој земљи пуковником Браниславом Пилиаром и његовим наследником на том месту потпуковником Иваном Уличним.

У разговору са словачким официрима генерал Тодоров је истакао добру билатералну војну сарадњу двеју земаља, пре свега у области обуке за учешће и заједничког учешћа у мултинационалним операцијама, као и у области војнообразовне сарадње. 

Уз жеље за успех у даљој каријери, генерал Тодоров је захвалио пуковнику Пилиару на ангажовању у развоју односа двеју војски, а потпуковнику Уличном је пожелео добродошлицу у Србију и успех у остваривању циљева од обостраног интереса.

Новоименовани изасланик одбране Републике Словачке у нашој земљи представљен је данас и у Војнообавештајној агенцији и Управи за међународну војну сарадњу Министарства одбране.

Повезане вести