Појачано ангажовање Војске Србије широм земље на сузбијању ковида-19

Понедељак, 30.3.2020 | Актуелности
Војска Србије наставља ангажовање на пружању подршке локалним самоуправама, здравственим и социјалним установама и другим државним органима у циљу спречавања ширења вирусне инфекције ковид-19.

Снаге Војске Србије обезбеђују установе за старија лица и одрасле особе у Републици Србији. Појачано је и ангажовање на обезбеђењу објеката за здравствени надзор повратника из иностранства који су отворени на новим локацијама у Београду, Кладову и на Златибору.

На Београдском сајму, јединице АБХО поставиле су дезинфекциону станицу како би се обезбедила непрекидна биолошка дезинфекција људи и покретних ствари и спречило ширење вируса корона ван објекта.

У хали „Чаир“, нишким основним школама „Душко Радовић“ и „Мика Антић“ и на Новосадском сајму припадници Војске Србије са волонтерима припремају објекте за здравствени надзор особа са лакшим симптомима.

Припадници Војске Србије су дезинфиковали улице и тргове у Ваљеву и Ћуприји, у којима је посебно тешка епидемиолошка ситуација, а у Крушевцу су допремали дезинфекционо средство до више локација у граду.

Војска Србије остаје спремна и способна за додатно ангажовање у условима ванредног стања са циљем сузбијања и спречавања ширења ковида-19 и заштите грађана.
Кључне речи

Повезане вести