Начелник Генералштаба у 4. бригади и Копненој зони безбедности

Среда, 28.11.2018 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић са сарадницима обишао је 4. бригаду Копнене војске и јединице Војске Србије ангажоване у Копненој зони безбедности.

У врањској касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“, начелника Генералштаба дочекао је командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић. 

Након реферисања команданта 4. бригаде Копнене војске бригадног генерала Слободана Стопе о стању у јединици и задацима које бригада реализује с освртом на задатке обезбеђења административне линије према КиМ и контроле Копнене зоне безбедности, генерал Мојсиловић је сагледао размештај, ред и организацију рада у овој касарни.

У наставку начелник Генералштаба је обишао стрелиште „Вртогош“, где се упознао са степеном извршених радова и планираним објектима за изградњу, ради стављања овог стрелишта у  функцију. 

На објекту „Горњи Вртогош“ генерал Мојсиловић је присуствовао приказу ангажовања снага, а потом је обишао базу „Кадрова чука“. 

Обраћајући се старешинама и војницима током обиласка, генерал Мојсиловић је представио мере које се предузимају ради даљег побољшања стандарда припадника Војске и услова за рад,  истакавши да се током данашњег обиласка још једном уверио у висок ниво обучености и морала припадника Војске Србије.  

Начелник Генералштаба је посету Копненој зони безбедности завршио обиласком базе „Југ“, којом приликом је заменик команданта Центра за обуку јединица за мултинационалне операције потпуковник Иван Симоновић реферисао о стању у јединици и презентовао новоизграђене објекте. Припадници Центра приказали су могућности симулатора виртуелног борбеног простора и интегрисаног система за симулацију погодака, као и ласерског тренажера за обуку у гађању који се од новембра ове године користи у обуци припадника Војске Србије.

Поред начелника Генералштаба обиласку 4. бригаде Копнене војске и јединица Војске Србије ангажованих у Копненој зони безбедности присуствовали су начелник Управе за обавештајно-извиђачке послове генерал-мајор Илија Тодоров, начелник Управе за логистику бригадни генерал Жељко Нинковић и начелник Управе за људске ресурсе пуковник Саво Иришкић.

Повезане вести