Генерал Диковић са начелником генералштаба Белорусије

Среда, 9.11.2016 | Активности НГШ

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас са својим колегом из Републике Белорусије, генерал-мајором Олегом Алексејевичем Белокоњевим.

Током сусрета првих људи двеју војски, након званичне посете генерала Диковића Минску у априлу и разговора на Сјангшан форуму прошлог месеца у Кини, начелник Генералштаба Војске Србије је још једном захвалио Републици Беолорусији на залагању за одбрану међународног права и очување територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије.

Генерали су разговарали о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, војнообразовној и војномедицинској сарадњи, као и о припреми и обуци специјалних јединица и учешћу у мултинационалним операцијама.

Саговорници су изразили задовољство збох успешне сарадње на мултинационалној војној вежби „Словенско братство 2016“, на којој учествују и војници Оружаних снага Руске Федерације.

У плану посете генерал-мајора Олега Алексејевича Белокоњева, осим данашњег присуства дану високих званица вежбе „Словенско братство“, је и пријем у Министарству одбране, као и обилазак Војномедицинске и Војне академије.

Повезане вести