Посета начелника Генералштаба Републици Кипар

Среда, 4.12.2019 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић борави у посети Републици Кипар, са делегацијом Војске Србије, на позив команданта Националне гарде Кипрa генерал-пуковника Илијаса Леонтариса.

Током званичних разговора делегација Војске Србије и Националне гарде Кипрa разматране су могућности за унапређење војно-војне сарадње и размењена су мишљења о актуелној безбедносној ситуацији у региону и свету. Договорено је да тежиште сарадње у наредном периоду буде на обуци и усавршавању, обуци специјалних и инжињеријских јединица, као и сарадњи у области атомско-биолошко-хемијске одбране.

Наглашен је значај ангажовања припадника Војске Србије у мисији Уједињених нација на Кипру (UNFICYP), у којој припадници Војске Србије учествују од 2010. године.

Током боравка у Републици Кипар, начелник Генералштаба Војске Србије се састао и са министром одбране те земље Савасом Ангелидисом, а у наставку посете генерал Мојсиловић ће обићи 4. пешадијску бригаду и базу специјалних снага Националне гарде Кипра и положити венац на војном гробљу Македонитиса.

Повезане вести