Стационарно логоровање војника на служењу војног рока

Среда, 4.11.2020 | Обука
На војном комплексу „Пескови“ код Пожаревца у току је стационарно логоровање војника на служењу војног рока који су у септембру ступили у редове Војске Србије.

Током логоровања, војници специјалности рода пешадије обучавају се за борбену употребу пешадијског и противпешадијског личног и колективног наоружања, и увежбавају радње и поступке у нападу и одбрани у дневним и ноћним условима, правилно коришћење средстава за маскирање, кретање у борби и израду заклона. Програмом обуке су предвиђена и бојева гађања. 

Циљ обуке у теренским условима је да се војници оспособе и стекну знања и вештине за брзо и правилно реаговање у примени тактичких радњи, савлађивању препрека и решавању ватрених задатака у одбрани и нападу.

По повратку са логоровања следи завршни део индивидуалне специјалистичке обуке — евалуација војника, када ће се оценити обученост ове генерације војника за реализацију наменских задатака. Војници који успешно савладају евалуацију наставиће служење војног рока у јединицама Војске Србије.

Повезане вести