Сахрањени пилоти мајор Крсник и капетан прве класе Васиљевић

Уторак, 29.9.2020 | Актуелности
Пилоти мајор Дејан Крсник и капетан прве класе Звонко Васиљевић, који су погинули 25. септембра приликом пада авиона МиГ-21 у рејону села Брасина код Малог Зворника, сахрањени су данас уз војне почасти.

Мајор Дејан Крсник је сахрањен на Новом бежанијском гробљу у Београду. Уз чланове породице, родбину, колеге и пријатеље, сахрани су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-мајор Душко Жарковић, начелник Оперативне управе Генералштаба генерал-мајор Желимир Глишовић и начелник Управе за логистику Генералштаба бригадни генерал Срђан Петковић.

У знак сећања и вечне захвалности отаџбине за све што је мајор Крсник за њу учинио застава Републике Србије предата је његовом сину.

Пилот мајор Дејан Крсник био је командир 4. авијацијског одељења 101. ловачко-авијацијске ескадриле. Рођен је 28. маја 1971. године у Београду. У професионалној војној служби био је од 30. јула 1994. године. Био је ожењен и отац једног детета.

Капетан прве класе Звонко Васиљевић сахрањен је на гробљу у селу Доња Борина код Малог Зворника. Поред чланова породице, родбине, колега и пријатеља, сахрани су присуствовали министар одбране Александар Вулин, заменик начелника Генералштаба генерал-мајор Петар Цветковић, начелник штаба Команде Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Александар Бјелић и командант 204. ваздухопловне бригаде пуковник Бране Крњајић.

Застава Републике Србије у знак сећања и вечне захвалности отаџбине за све што је капетан прве класе Васиљевић за њу учинио предата је његовој супрузи.

Пилот капетан прве класе Звонко Васиљевић био је помоћник команданта за обавештајно-извиђачке послове 101. ловачко-авијацијске ескадриле. Рођен је 3. октобра 1977. године у Лозници. У професионалној војној служби био је од 29. септембра 2001. године. Био је ожењен и отац двоје деце.

Повезане вести