Честитка начелника Генералштаба поводом Дана Војне академије

Петак, 16.3.2018 | Активности НГШ

Поводом 18. марта – Дана Војне академије, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честиттку припадницима ове високо-образовне установе.

Припадницима Војне академије честитам 18. март – Дан установе.

Настављајући традиције Артиљеријске школе, прве војне високошколске установе у Србији из далеке 1850. године, школовањем и усавршавањем официрског кадра према највишим стандардима, Војна академија на веродостојан начин представља савремену образовно-научну установу, која доприноси изградњи и јачању оперативних способности Војске Србије за извршавање мисија и задатака.

Као акредитована високо-образовна установа већ дуги низ година успешно образујете и морално васпитавате наше професионалне припаднике Војске Србије.

Својим радом у области војног образовања, процесом укључивања у високошколски систем образовања у нашој земљи и сарадњом са научно-образовним институцијама у земљи и иностранству, потврђујете ваш значај за Војску Србије и систем одбране у целини.

Честитам вам празник, са жељом да и убудуће својим резултатима у наставном процесу дате пун допринос успешном развоју Војске Србије. 

Повезане вести