Заједничко тактичко увежбавање јединица РВ и ПВО

Среда, 26.5.2021 | Обука
Команда и јединице Ратног ваздухопловства и ПВО реализовале су заједничко тактичко увежбавање, на полигонима, мирнодопским локацијама и у ваздушном простору Републике Србије.

У току вишедневног увежбавања, проверена је спремност и обученост команде и јединица овог вида Војске Србије за ангажовање на задацима ваздушног осматрања, јављања и навођења, дејство ловачке авијације, извођење противваздухопловних дејстава, пружање ваздухопловне подршке и трагање и спасавање.

Јединице рода авијације су извршиле гађање, ракетирање и бомбардовање циљева на земљи, контролно-тренажно гађање циљева у ваздушном простору извршиле су артиљеријско-ракетне јединице за противваздухопловна дејства, док су навођење ловачке авијације реализовале јединице ваздушног осматрања, јављања и навођења.

Заједничко тактичко увежбавање представља најсложенији вид обуке родова и служби у Ратном ваздухопловству и ПВО, а резултати остварени током вежбовних активности потврђују висок ниво оперативних способности овог вида Војске Србије.

Повезане вести